Monday, July 15, 2024

Zomer in aantocht?

Na een paar uur slapen de haven van Newlyn in. Er zijn niet zoveel plekken voor jachten in de haven. Dit is meer een vissershaven. Op dit tijdstip zijn de meeste jachten vertrokken naar een volgende bestemming er is dus ruimte genoeg. We melden ons via de marifoon en kunnen aan de eerste vingersteiger gaan liggen. Het havenkantoor zit aan de andere havenkom. John gaat ons daar aanmelden en ik ruim de boot na ons nachtelijke overtocht over de Bristol Channel op. We hebben ook nogal wat zout mee naar binnen genomen, de dweil er ook maar even doorheen. De zon schijnt we hebben het zomer gevoel. 

Voor de lunch gaan we op zoek naar een Pasty die we heerlijk op een bankje in de zon oppeuzelen. Daarna wandelen over de boulevard naar Penzance. Nemen nog een kijkje bij het havenbasin daar. Ook al is het wat rumoerig in Newlyn liggen we toch liever daar. Terug lopen we nog door de botanische tuin. In de kuip genieten we van een drankje in de zon en rusten verder uit van toch wel een stevige tocht en een nachtje doorhalen.

Helaas was het 1 dagje zomer. We worden wakker met buiten dichte mist en drizzle. Dan toch maar een dagje langer in Newlyn. Na de koffie als het iets droger wordt langs de havenmeester. We lopen een stukje verder langs de haven omhoog richting Mousehole. Het blijft droog zodat we tot aan Mousehole wandelen. Het zicht over zee is slecht. Goede keuze om te blijven. Zo jammer als je niet van de mooie kust kan genieten. In Mousehole is het gezellig druk met allerlei toeristen die hier per auto of wandelend komen. Er loopt een Kustpad rondom Cornwall, zeg maar een soort van Pieterpad, wat veel mensen lopen. Veel rugzakken en wandelschoenen om ons heen. 




Mousehole is een heel oud plaatsje (eerst vermeld1283) en wordt zo genoemd i.v.m. de super smalle ingang naar een heel kleine haven die nagenoeg volledig droogvalt bij laag water.
Op een bankje genieten we nogmaals van een Pasty, daar staat Cornwall toch wel om bekend, ons smaakt dit ook weer prima voor de lunch. 

Het plan om nog naar St Michaels Mount in de baai te fietsen laten we maar varen na een stevige wandeling. Af en toe valt de drizzle ook nog steeds. 



No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...