Sunday, July 21, 2024

Een paar dagen aan het pontoon

Ook vandaag is er weinig wind voorspeld. Om niet al te veel stroom tegen te hebben en we onderweg besluiten om door te gaan naar Dartmouth gaan we op tijd weg. Wederom via “ the Bridge” Er na hijsen we de zeilen. De baai uit staat er voldoende wind. Helaas draait deze wel compleet tegen dus wordt het een kruisrak. Dit gaat eigenlijk best lekker. We besluiten daarom maar door te varen naar Darthmouth. Helaas valt de wind zover weg dat we nog maar 2 knopen voortgang hebben. Dat zou wel een heel late aankomst worden. We hebben geen idee wat we op de river Dart precies kunnen verwachten. We zetten de motor dan ook maar bij. Bij startpoint kunnen we wel een heel stuk afsnijden omdat er geen wind staat en de zee erg rustig is. Daarna krijgen we de stroom flink mee zodat we rond 16:00 uur op de rivier zijn. 



Het is weer prachtig binnen varen met al het groen en het kasteel bij de ingang van de rivier. We zijn wat verwend wat het is minder overweligend dan een jaar of 10 geleden toen we hier voor het eerst waren. Wat ons wel overweldigd zijn het aantal boten. Overal liggen boten op de rivier, aan moorings in de marina en de vele pontoons. De bemanning van de Blaze die in Lelystad achter ons ligt had al gezien dat we in de buurt waren en hadden ons een berichtje gestuurd dat ze aan een pontoon lagen. Wij besluiten om naast ze te gaan liggen en even alles over ons heen te laten komen. Blijven we hier liggen? Gaan we verder de rivier op. Er blijkt een classic regatta te zijn waardoor er ook nog veel boten voor de race liggen die pas zaterdag naar Geurnsey vertrekken. We vinden het wel even oke zo we blijven liggen. Morgen vertrekt de Blaze en zien we wel weer verder.

                                            zeemist drijft de rivier op in de ochtend


De dag begint prachtig maar voor vanavond wordt er wel aardig wind verwacht en morgen staat er veel regen op het weerbericht. Als er boten zijn vertrokken van het pontoon gaan we aan de hoge kant liggen. Dit is ook nog aan de binnen zijde. Minder kans dat we een boot ernaast krijgen en aan de hoge kant is dat ook minder erg. John blaast de rubberboot af zodat we in Dartmouth kunnen gaan kijken. Het is prachtig weer. Dartmouth is een gezellig plaatsje, het is er gezellig druk. Er staat een muziekkant in het park met een gitaar en zingt er ook nog bij. We lunchen op een bankje bij de binnenhaven met de muziek op de achtergrond. We bezoeken de oudste stoommachine die bij het visitorcentrum staat tentoongesteld. 





Nog een stukje langs de rivier over de boulevard en dan stappen we weer in de rubberboot. We varen nog wat rond op de rivier langs de vele bootjes. Ook nog een stuk de rivier op tot aan de volgende marina. Wat een boten liggen hier en van alles. Oud, nieuw, groot, klein, zeil, roeiboten of zoals wij ze noemen strijkijzers. Van alles zie je hier.

In de kuip genieten met een drankje van al het gekrioel op het water.

 

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...