Sunday, July 28, 2024

grote stappen

Vannacht heeft het al geregent. Vandaag blijven we ook lekker liggen. Smorgens lijkt het droog om in de middag weer te gaan regenen. Na de koffie de wandelschoenen en de regenjas aan om een route van ongeveer 1,5 uur te wandelen. Er ligte een coastal path langs de haven een heel eind langs de rivier op. over de mileniumbrug. De straatlantaarns vinden we ook wel bijzonder. Er staan diverse oude militaire gebouwen die omgebouwd zijn naar apartementen.


Er liggen diverse boten droog langs de wal aan moorings. Altijd een bijzonder gezicht en ook bijzonder om zo je boot achter te laten. Als we bij de splitsing komen om bij high en low tide de route te volgen kiezen we voor de kiezels over het low tide pad. Het duurt nog wel even voor het water hoog komt te staan. Een beetje glibberen is het wel. 


Vervolgens door een stadspark en dan begint de drizzle toch wel door te zetten. We zijn ook de route een beetje kwijt dus maar via googlemaps een wat kortere route richting boot. Bij de supermarkt nog wat vlees halen. Morgen voorspellen ze weer zon en willen we proberen om te BBQ-en. Dat zal dan de eerste keer worden. We zijn net niet voor de stevige bui aan boord.

Smorgens gaat de wekker weer vroeg om volledig tij mee te hebben naar Eastbourne. We spoelen met 9 knopen de rivier op de motor de rivier af. Als we de hoofdgeul af zijn hijsen we de zeilen. Er staat niet zoveel wind daarom zetten we de genaker erbij met de boom. De wind is pal achter we proberen de genaker als spi te gebruiken. Dan zien we dat een schoot niet helemaal lekker zit. Om te voorkomen dat dit de reling schade toebrengt probeert John dit goed te krijgen maar dan schiet de genaker in een goede Zandloper. Met heel veel moeite en plat op het dek liggend komt de genaker weer vol te staan. We maken zo toch weer goed voortgang. Als we boven de banken langs gaan valt de wind weg. We halen de zeilen weg en gaan een stuk op de motor. Voorbij het windmolenpark trekt de wind weer aan en gaat de genaker weer omhoog. Bij Beachy Head trekt de wind nog verder aan en voor de koers naar Eastbourne moeten we ook te hoog varen. De genaker er weer af, we zijn zo wel lekker bezig en al snel voor de ingang naar de sluizen van de marina. Even oproepen, wachten tot er schepen naar buiten komen dan mogen wij invaren en krijgen een plekje toegewezen. We ruimen alles op, betalen bij de havenmeester, oink. De havens tot nu toe waren al behoorlijk aan de prijs maar Eastbourne is de duurste tot  nu toe. Nou ja, we gaan maar van de BBQ genieten bij de ingang van de haven op het kiezelstrand. 



De zeehond komt ook nog even op het strand liggen als het eb wordt. Die geniet ook van het mooie weer.



No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...