Tuesday, July 16, 2024

Zeilen zonder zeilpak

De zon schijnt als we op staan. Er is vandaag weinig wind voorspeld. We gaan onderweg in ons t-shirt en spijkerbroek. Zou het lukken om een keer zonder zeilpak te zeilen.




We zetten de genaker erbij en dat gaat in het begin lekker. Helaas valt de wind voor lizard point helemaal weg. In de baai bij Falmouth hijssen we nogmaals de genaker. Voor de ingang van de river Fal draait de wind pal tegen. We varen op de motor de monding van de rivier in. Er zijn authentieke zeilboten wedstrijd aan het varen. Voor de haven van Mylor waar wij willen overnachten zijn "europe moths" wedstrijd aan het zeilen. We slalommen om ze heen naar de ingang van de haven. Er staat te weinig wind voor ze om echt te foile. In de haven horen we dat er een wereld kampioenschap afgelopen week was. Morgen is de laatste wedstrijd. We krijgen een plekje aan de buitenkant van de langssteiger. Het is een gekrioel van bootjes en de taxiboot komt geregeld langs om mensen naar en van hun boten aan de moorings op te halen. Wij hebben een mooi zomers tochtje vandaag gehad. 



Smorgens halen we de fietsen te voorschijn. We gaan naar Mylor Bridge fietsen en wie weet waar nog meer heen. Als ik bij de havenmeester vraag naar routes dan wordt ik wat meewarig aangekeken. We kunnen het beste via de weg geeft deze aan. We gaan het weer zien. tot aan Mylor Bridge gaat het nog wel. Alleen vanaf de haven is het even flink omhoog lopen met de fiets aan de hand. Daarna kunnen we een aardig eind fietsen zonder te hoeven lopen. We besluiten om naar Penryn te fietsen. Daar zit een supermarkt. Kunnen we nog wat proviand halen voor als we morgen weer verder gaan. In Mylor Harbor zit niets alleen een chandlery dus tja, brood is toch wel handig om te hebben. Het is weer een weg met flinke hellingen en haarspeldbochten waar de engelse flink over heen rijden. 
Het is maar 2,2 mijl echter door de hellingen doen we er nog best lang over om er te komen. Vandaag is het deels bewolkt maar wel warm.




We doen wat boodschappen en kopen broodjes voor de tussen de middag die we onderweg opeten. Terug op de steiger komt de havenmeester naar ons toe. Hij heeft een box voor ons en omdat het vannacht uit een ongunstige gaat waaien, dan komen we lagerwal te liggen, geeft hij aan dat we daar kunnen gaan liggen. De fietsen opruimen en dan worden bij het verplaatsen in de box weer opgevangen door de havenmeester. Blij verrast dat het dus ook zo kan na de vervelende ervaring elders. 

Omdat het nu toch echt zomers aanvoelt gaan we op het terras een drankje doen met uitzicht over alle bedrijvigheid op het water. Toch vinden we het voor een mooie zondag erg rustig op het water. Heerlijk genieten van een mooie dag in Zuid Engeland.





No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...