Saturday, July 29, 2023

Het zomergevoel weer een beetje terug

We gaan op weg naar Middelfart. De wind staat nog steeds uit de verkeerde hoek dus wederom een kruisrak maar nu met wind die goed te doen is. Vanmiddag zou de wind wat draaien dus we kiezen ervoor om eerst een grote slag naar de overzijde te maken zodat we mogelijk niet zo vaak overstag hoeven te gaan. We krijgen nog een fikse regenbui over ons heen maar dit keer zit er niet veel wind in. Vlak voor Middelfart komt er weer een zwarte lucht aan. 

We bergen de zeilen maar dit keer gaat de bui om ons heen. We zijn verrast dat een havenmeester van havn 2 onze kant op komt in een rubberboot. Deze wijst ons een plek aan langs de kant. Er wordt flink gebouwd aan nieuwe appartement complexen op de haven. Er zijn nog een paar bouwvakkers bezig die op dit moment blijkbaar geen vakantie hebben dus echt last hebben we er niet van. John heeft een pizzeria gevonden die goed aangeschreven staat. Omdat John geen vis lust en de Deense keuken niet zo uitgebreid is komen we daar toch steeds weer op uit. Bij Papa's Pizzeria eten we een heerlijke pizza en vinden we dat we ook wel een toetje hebben verdiend.



In Middelfart staan wat oude gebouwen en typische deense vakwerkhuisjes in de kleuren geel en rood.





Er is zowaar geen wind voorspeld en ook veel zon. We besluiten om een dagje te blijven in Middelfart. Als we de havenmeester vragen waar we dan kunnen gaan liggen, want wij moesten even plaatsmaken om mede zeilers die wel verder gaan uit hun plekje te gaan, krijgen we een nee dat kan niet te horen. Als we doorvragen is het misschien toch mogelijk. mmm, zo blij als we gisteren met een havenmeester waren zo nors is deze vandaag. Uiteindelijk kunnen we blijven als we maar wel zus en zo gaan liggen en dat wordt ons een beetje bars toegesnauwd. Zeker niet goed geslapen. We overleggen blijven we hier of kijken we in de marina om de hoek of er plek is. We besluiten om de havenmeester zijn bui te negeren. We zetten de fietsen in elkaar en gaan maar eens de omgeving verkennen. We fietsen naar de spoorbrug waar ook een weg overheen loopt en waar je ook nog met een gids helemaal bovenop kan lopen. Je moet dan geen hoogtevrees hebben. Wij houden het bij het fietspad op de brug. We vervolgen onze weg langs het water en door het bos waar we een reetje met jong ineens langs het pad heel stil zien staan. Via een mooi slot en een vakantiepark komen we bij de marina. 



Als we terug fietsen en rechtdoor oversteken staan we binnen 5 minuten bij de boot. Wat een prachtige dag. Zou de zomer ons weer gevonden hebben. We maken er dan ook maar gelijk gebruik van om vlees bij de supermarkt die om de hoek zit te halen en aan de picnic tafels op de haven te bbq-en. 

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...