Saturday, July 15, 2023

Verwaaid en verregent op de Limfjord

 

We besluiten om naar Hals te zeilen. Als het goed is aan de wind maar wel bezeild om de Limfjord in te duiken. Er komt veel wind en buien aan. Beetje onstuimig zomerweer. Dan is beschut water wel lekker. We kunnen dan ook nog er voor kiezen om via Thyberon naar Nederland te varen of toch nog via de oostkant van Denemarken.

Op weg naar Hals krijgen we een paar pittige buien waartussen de wind volledig wegvalt. Na een fikse bui met een grote winddraaiing die we te laat aan zagen komen en nog een fikse bui gaan we het laatste uur op de motor verder. De limfjord in en een plekje in Hals zoeken. Er liggen best een aantal hollanders in Hals. We meren af naast een flinke motorboot eind van de middag zou de wind weer aan trekken. Als we een rondje lopen is het groter dan in onze herinnering van 11 jaar geleden. Er is aardig bijgebouwd en er zijn ook meer ligplaatsen maar ook toen was het weer hier niet al te best dus tja wie weet zijn we toen ook niet zover gelopen.

 


Op naar Aalborg. De wind draait weer volledig tegen en er staat behoorlijke stroming. Een fikse bui en schuilend onder de buiskap op de motor tot aan de brug. We moeten best ff wachten tot de opening van de wegbrug vervolgens nog bijna een half uur voor de spoorbrug. In de eerste haven worden we door de bemanning van de Ermada opgevangen. Daar hebben we gisteren contact mee gehad. Ze hebben een plekje voor ons vrijgehouden. Waarschijnlijk blijven we hier wel een tijdje er komt echt slecht weer aan dit weekend.

Kuipborrel om bij te praten, alweer een jaar geleden dat we elkaar hebben gesproken.

Savonds wagen we ons aan de was. Uiteraard is de wasmachine weer totaal onduidelijk. Geen idee hoe lang deze draait. Dus maar een aantal keren gaan kijken echter pas om half 11 savonds is deze na ruim 2,5 uur klaar. Daarna alles in de droger met dit weer. Morgenochtend halen we dat er wel weer uit.

1 comment:

  1. Hoop dat jullie snel beter weer krijgen. Tis zo zonde van je vrije tijd....

    ReplyDelete

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...