Sunday, July 23, 2023

Waar is toch die mooie zomer

Die zomer die begon na de maand mei
Ha, je dacht dat er geen einde aan kon komen
Maar voor je 't weet is heel die zomer alweer lang voorbij

Zo ging ongeveer ooit het liedje dat Gerard Cox zong. En wij vragen het ons ook af, waar is toch die mooie zomer.

We hebben besloten om gelijk maar naar Aarhus te zeilen. Dit zal deels bezeild of toch niet zijn. De wind zou west tot zuidwest zijn maar voor Grena draait de wind alle kanten op. We doen een kruisrak tot aan het eiland Hjelm met maar 1 keer overstag te gaan. De wind draait af en toe ruim 90 graden zodat we aan de wind toch steeds een andere koers varen. Voorbij de landpunt valt de wind helemaal weg. De motor gestart tot de wind weer terugkomt en Aarhus bezeild is.
We zeilen het laatste stuk. De speedferry’s varen net achter ons langs zodat we alleen last van hun golf hebben. De zuidelijke haven van Aarhus is verbazingwekkend rustig. We zoeken een plekje wat later blijkt een dure keuze want hier reken je de breedte van de box waarin je ligt en niet de lengte van je boot. De smallere boxen zijn inmiddels allen bezet. Tja, dan maar zelf koken en niet uit eten in deze stad.

De volgende dag is er 1 van regen en zon. Tussen de buien door bezoeken we lopend de stad. Dit is prima te doen vanaf de zuidelijke haven. Er zijn bijzondere gebouwen. Een deel van de oude stad ligt boven een deel met daaronder een soort van gracht met terrasjes.We bezoeken de Dom tijdens een fikse regenbui. 



Als de zon erbij komt is het heerlijk maar in de buien koelt het flink af. We hadden een gammle by en botanische tuin gezien op de borden. Daar besluiten we heen te lopen. De botanische tuin is gratis en heerlijk warm. Er staan allerlei exotische planten en in een deel fladderen de vlinders rond. De Gammle By kost daarentegen behoorlijk wat geld en wat we van buitenaf kunnen beoordelen is het iets wat we in Ebeltoft hebben bezocht wat daar gratis toegankelijk was. We schuilen alleen bij de receptie voor een volgende bui.





Teruglopend via het station zijn we snel weer op de boot terug. Een leuke stad, zeker het bezoeken waard.



Deze varkentjes moesten we even op de foto zetten. kwamen we onderweg terug naar de haven nog tegen in een parkje.



No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...