Wednesday, July 5, 2023

Twee Vliegen in 1 klap

 

Omdat in de weersvoorspelling hoge golven en veel wind staat besluiten we nog een nachtje te blijven in de verenigingshaven. De fietsen komen tevoorschijn eerst de supermarkt bezocht die richting Stokken zit, flinke klim heen maar dan zeker de moeite waard voor de diversiteit in de supermarkt, en met taart voor morgen terug bult af zijn we zo weer terug. We hebben ook nog iets met chocola en kokos voor bij de koffie nu meegenomen. Na dit en de lunch te hebben genuttigd gaan we op weg naar Tonsberg. Fietsroute 1 en volgens het verkeersbord 11 km. Tja, daar stond niet bij welke hellingen we moesten trotseren. De mooie uitzichten over de fjord en het plaatsje Tonsberg maakte het meer dan waard. We bezoeken de Citadel boven op de heuvel.






Als het begint te regenen parkeren we de fietsen in het centrum en trakteren we ons zelf op een kop cappuccino met een chocolade/ kokos bol erbij. Die van vanmorgen maar dan een slagje groter. We zitten immers in een soort van feestweek en hebben flink moeten trappen dus wat energie voor de terugweg gaat er wel in. Tonsberg is een gezellig plaatsje met een leuk waterfront. 



Er wordt gebouwd aan een replica van een Vikingschip en er liggen 3 van die schepen aan een steiger. De steigers zijn vandaag minder druk bezet dan gisteren. Wij hebben zo 2 vliegen in 1 klap en een rustig overnachtingsplekje welke ook zeer beschut is en een mooie fietstocht langs de fjord.

 


No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...