Tuesday, July 18, 2023

Reuring in de haven

We doen het smorgens rustig aan gisteravond is de Ixion naast ons komen liggen en gaat vanmorgen op de plek van de Ermada liggen die oostwaarts is gegaan. Na de lunch wandelschoenen aan en de stad bewonderen. Er staan heel wat oudere gebouwen met bijzondere gevels. Op diverse wanden zijn muurschilderingen gemaakt. De zon is erbij gekomen en in de stad is het broeierig warm. Op een terrasje wat verkoeling zoeken is geen probleem. Hier in de stad zijn er genoeg leuke pleintjes met terrassen.



We lopen nog kriskras door het centrum om terug via de kade te lopen. Hier zit een verouderd buitenwater zwembad maar ook een mooi plein. De boulevard is leuk om overheen te flaneren. Vanaf het waterfront kijk je over een fontein de stad in.


Als we smiddags in de kuip zitten van de Ixion komt iemand vragen of er iemand morgen om 11 uur aan boord en aanwezig is. Ze willen een boot te water laten en de Ixion en de boot voor hen liggen precies boven de rails waarop dit moet plaatsvinden. 

De volgende ochtend waait de wind flink door als de reuring op de steiger begint te ontstaan. De boot die te water moet staat klaar. De motor boot en de Ixion varen de haven uit om op de fjord af te wachten tot ze terug kunnen. John helpt met het te water laten en schuiven van andere boten. Alles is hier handwerk en gebeurt met spierkracht. Als alles weer rustig is gaan we maar eens de benen strekken. We wandelen westwaarts. Daar zit een nieuw buitenzwembad waar achter een grote camping zit. Vandaag is het wat minder warm en komt er af en toe een bui naar beneden waar we voor schuilen. Er wordt alleen wat kano basketbal gedaan of het het ook mag heten. Verder is het zwembad redelijk verlaten. De derde haven bekijken we ook nog even. Deze is ruim opgezet maar het verst van de stad af. Savonds gaan we uit eten bij het restaurant op de haven om te voorkomen dat we drijfnat terugkomen uit de stad. Af het toe regent het flink.

Gisteravond besloten toch nog maar een nachtje te blijven. Er is wederom een dag met alleen maar regen voorspeld. Na de koffie gaan we wat proviand in slaan. Als we de limfjord op willen is hier de winkel dichtbij. Gisteren tijdens onze wandeling hebben we een loods met streetfood gezien wat er gezellig uit zag. We gaan daar eten voor de lunch en dan doen we vanavond wat makkelijks. De buien komen weer "gezellig"  naar beneden volgens het weerbericht. Tja we beginnen het wel wat zat te worden. John besteld iets met beef en ik met pulled pork. Het zit tussen een pannekoek. Het is een bijzondere combi maar smaakt ons goed. In de loods is het ook aangenaam warm en niet al te hectisch druk.




No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...