Friday, July 28, 2023

Wanneer gaat die wind meewerken

Gisteravond was er enige discussie of blijven liggen of naar Middelfart. Monique zag doorvaren met de windvoorspelling niet zo’n goed plan. We blijven maar tegen die wind in boxen en een kruisrak met 3 a 4 bft ok maar met meer wind is het echt hard werken aan boord. En dan is er ook nog weer regen voorspeld. We besluiten om smorgens om 10 uur de knoop door te hakken. Als we dan uiteindelijk ook pas om half 10 wakker worden en de regen al flink is gevallen en de wind af en toe flink door het want giert is het besluit snel genomen. We blijven een dagje in Juelsminde. 

Smiddags als de buien iets afnemen de jassen en paraplu mee en langs het strand een wandeling maken, terug via het vakantiepark. We lopen ook nog een stuk langs de andere kant van de baai naar de ankerplek en terug via de andere havens. Juelsminde is groter dan deed vermoeden. Niet een kneuterig Deens dorpje maar prima vertoeven. Zonder de dreigende regenbuien kan je ook prima een langere fiets/ wandeltocht hier ondernemen. Nu spelen we op veilig we zijn zonder bui op onze bol droog terug op de boot.




No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...