Tuesday, July 25, 2023

Een volledige dag regen en de kachel aan

Eigenlijk zouden we weer wat zuidelijker gaan maar het regent pijpenstelen en erg warm is het niet. Wij besluiten wel om een andere box te zoeken daar we ook precies de regen in de ingang hebben staan en de kosten ook wel iets te drukken. We blijven immers Hollanders en waarom meer betalen voor dezelfde faciliteiten alleen omdat je box die vrij was iets breder is. Dit voorkomt uiteraard dat te kleine bootjes in de grote boxen gaan liggen. Echter het gebrek aan toezicht/ havenmeester zorgt er nog steeds voor dat mogelijk de meest ongunstige boxen vrij zijn en je geen andere keuze hebt.

We vermaken ons met lezen, youtube filmpjes kijken en hete thee bij de kachel die zijn best doet het vocht uit de boot te jagen en ons behaaglijk warm te houden.

De volgende dag gaan we naar Hou ( Hov). Deze haven staat beschreven als zeer rustig maar erg beschut en een prima haven om te liggen bij slecht weer. We hebben flinke windvlagen er naar toe. Met het Rif in het grootzeil is het te doen maar niet heel erg comfortabel zeilen. Als we hoger aan de wind moeten zeilen is de vlagerigheid er een beetje uit. We zijn dan ook binnen 2 uur bij de geul waar we de zeilen alweer moeten ruimen. In de haven staat toch met zuidwesten wind aardig wat wind. Er is geen groen of bebouwing die de windluwte regelt. We vinden een plekje langszij de buitenzijde met mooi uitzicht over het water. Vandaag hebben we wel een droge dag. Een rondje door het dorp laat inderdaad een rustig dorpje zien met een viskraam, ijskraam en een supermarkt. Je kan hier met de ferry naar Samso oversteken.


Volledige regenboog met bijzondere lucht in Hou( Hov)

Toch nog een stukje verder ondanks dat er al meer wind staat dan voorspeld. We willen eigenlijk naar Bogense vandaag maar de wind is pal tegen en dan is Bogense uiteindelijk lage wal en met af en toe ruim 25 knopen op de windmeter lijkt ons dat geen goed plan. We overleggen met de Ixion en die denken er net zo over. We moeten een klein stukje kruizen naar Juelsminde maar dat is in ieder geval aan hoger wal wat aftuigen makkelijker moet maken.

We leggen na 3 uur zeilen aan in een box met uitzicht over het water. Voor ons gevoel hebben we er een hele dag op zitten. Eerst maar eens lunchen dan bekijken we waar we nu eigenlijk zijn.

Op de haven is het druk met toeristen. Er zitten dan ook grote vakantieparken, camping en camperplekken om de hoek met de 3 jachthavens. IJstent, vistentjes, winkeltjes ze worden allen druk bezocht.


No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...