Wednesday, July 6, 2022

Zoet naar Zout naar Zoet

We zijn rond het middaguur door de sluis bij Den Oever. We gaan naar Den Helder. In de marina is het niet druk. We worden vriendelijk ontvangen door de havenmeester en de lijntjes worden aangepakt.

Maandag 4 juli zijn er in het hele land boerenprotesten en daar doen de vissers lustig aan mee. Met veel getoeter worden we smorgens om half 7 wakker gemaakt. De trekkers staan bij de oprit van de Tesco ferry naar Texel en de vissers hebben zowel de veerhaven als de marine haven geblokkeerd. Rond 11 uur wordt het protest opgeheven en gaan we naar Oudeschild op Texel. Ook hier is het niet heel druk. We zoeken een box met de kop in de wind.

Blijven een dagje op texel, de schipper is ook jarig dus met de fiets een beetje gunstig rekening houdend met de best wel straffe wind op zoek naar koffie met gebak. We komen uit in Oosterend. Een gezellig klein dorpje. Bij de plaatstelijke supermarkt broodjes en kaas mee die we achter de dijk met uitkijk op het wad nuttigen. 

Donderdag komt er veel wind aan en regen. Tja dan is fietsen op Texel ook niet fijn. We besluiten naar ontbijt weer naar Den Oever te varen het zoete water op met eindbestemming Enkhuizen. We lopen weer hard onder vol tuig met af en toe in de vlagen 5 bft. 

Langzaam maken we de boot ons steeds meer eigen en begint het relaxte vakantiegevoel de overhand te krijgen.

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...