Friday, July 22, 2022

Zeehondjes en een grote stad

 De Solent is divers van zeilmekka tot natuurgebied en industrie. Na Cowes gaan we toch weer op zoek naar een mooring in Newton Creek. Eerst ligt het te vol en ankeren buiten de ingang. In de middag zien we veel boten uitvaren en gaan het nogmaals proberen. We vinden een mooring aan de stuurboordzijde van de Creek. Checken een keer de diepte en dit zou goed moeten gaan. Als de mensen van de national trust langskomen bevestigen zij dat dit moet lukken met onze boot aan deze mooring. En tja uit ervaring weten we dat het blub is dus mocht het toch zo zijn dat er teveel water weg loopt dat zakken we er een stukje in. We hebben er vertrouwen in.

Na een nachtje heerlijk slapen met alleen wat vogelgeluiden en kabbelend water om de boot wordt de rubberboot opgeblazen. Dit keer met de voetpomp want onze electriche pomp stond op onze vorige boot en is er dus niet meer. Gelijk wat lichaamsbeweging op de ochtend. Een kopje koffie en dan op onderzoek uit. De arm waar wij in liggen is nog niet volledig met water gevuld dus komen we niet zoe ver. We varen de andere arm in en zien al snel een zeehond liggen zonnebaden. Verder op steekt nog een grote kop boven water van een zeehond. We zetten de motor uit en laten ons met de stroom verder drijven. We worden attent gemaakt op een wel heel nieuwsgierige zeehond. Deze komt inderdaad heel dichtbij, zwemt een keer onder de rubberboot door en kijkt ons nieuwsgierig aan.


Smiddags gaan we toch nog even de stuurboord kant op en wandelen naar de New Inn. In de beergarden nuttigen we een drankje.

Afgelopen nacht nam de wind toe na een warme windstille dag. We worden wakker van de lijnen die klapperen. Volgens de weersberichten wordt het regendag met wind uit het oosten. Om half 9 gaan we met half tij de creek uit. Op de fok aan de wind tegen de stroom is varen we naar Southampton. Er staat voldoende wind en met een paar keer overstag doen we langer over 5 mijl dan met stroom mee maar toch gaat het prima. We zeilen de rivier op, nog even uitwijken voor een carrier die net naar buiten komt en op naar de grote stad.
We kiezen voor de Town Qauy marina, deze ligt dicht bij de oude stad. Wel naast de grote zeevaart en er ligt ook nog een cruisschip waar we mee kunnen genieten van de entertainment show.

De oude stad is niet zo groot maar wel leuk om te bekijken.



Er zijn ook nog een paar grote parken en we lopen terug via de ocean village marina. Hier liggen mn grote superjachten, speedboten maatje XXL. Wel rustiger maar niet onze smaak om te liggen. Dit is vooral een haven om te zien en gezien te worden.
In de stad staan ook diverse gekleurde konijnen voor het goede doel.





No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...