Monday, July 4, 2022

Wat een wind

 De auto vol geladen met de laatste spullen en proviand voor de eerste dagen vakantie.

Nog 2 jerrycans Diesel in de dieseltank en de watertank gevuld met water gooien we rond het middag uur los.

Onze eerste etappe is naar Medemblik. Er staat een beste wind die af en toe aan trekt tot in de vlagen 30 knopen. We zeilen alleen op het voorzeil en gaan zo rap op onze bestemming af.
Ruim voor etenstijd leggen we aan in de haven. Gaan we naar de pizzeria of lekker relaxed in de kuip eten. Er wordt gekozen voor het laatste om heerlijk in het zonnetje van onze eerste vakantiedag te genieten.

Er staan nog een aantal zaken op ons " nog aan te schaffen lijstje" daarom smorgens eerst naar de watersport winkel. Zeillaarsen en een paar gastenvlaggetjes worden aangeschaft. We hijssen in het want het verkregen friese vlaggetje dat ik van de collega's in Leeuwarden als dank heb meegekregen.
Deze moet op de foto uiteraard als bewijs.

We blijven liggen vandaag en genieten van het mooie weer. We passen ook de bimini op de boot. We weten nu hoe hij moet worden bevestigd maar halen hem er toch weer af. De komende dagen wordt het niet heel erg warm, denken hem nog niet echt nodig te hebben.



Harderwijk wordt ook nog achterop de spiegel geplakt. Vanavond na alle werkzaamheden samen met zeilvrienden van de Greymax naar de Pizzeria.
Morgen gaan we noordwaarts na de koffie


No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...