Tuesday, July 19, 2022

De Solent op

 We besluiten het maar te riskeren dat het een motortochtje wordt. Er is weinig wind voorspeld en de tempertal keren proberen we met de Genaker voortgang te maken maar steeds valt te wind teveel weg en is of de tegenstroom of de stroom mee spelbrekeratuur gaat ruim boven de 30 graden komen. Rond 8 uur zijn we door de sluis en gaan op weg naar de Solent. Daar willen we de Grace en Jakob van Karel ontmoeten die eerst langs de franse kust zijn gezeild en nu via de engelse kust terug naar nederland gaan.

Bij the Looe, De boulder street, krijgen we flink stroom mee en op de motor gaan we af en toe 9 knopen over de grond. Flinke stukken wier doen de schroef af en toe sputteren. We laten deze ook een keer even flink achteruit draaien omdat hij wel heel rare geluiden gaat maken. 

Een lange tijd terug hebben we een keer op de River Medina bij Cows aan een poton midden in de natuur gelegen. Dat lijkt ons nu ook wel relaxed na een dag motoren. We varen de rivier op langs meerdere havens en komen dan bij potons uit maar dit ziet er niet uit wat we ons herinneren. We zien een plekje en schuiven er toch maar tussen. We gaan het zien of dit mag of dat we worden weg gestuurd. Ondanks de lange motortocht zijn we toch blij het water op gegaan te zijn met deze hoge temperaturen. Snel een potje eten maken en oppeuzelen met vogelgeluiden om ons heen.

Na een goede nachtrust varen we de rivier weer af en gaan voor anker om de hoek richting het westen. Er zijn wedstrijden aan de gang op de solent en waar we voor anker liggen is een zeilschool met kinderen. 



De wind waait alleen van alle kanten. Dit is wel raar zeilen. We zien boten aan de wind liggen en 100 meter verder varen ze ruime wind. De zeilvrienden gaan eind van de middag in de eastern haven van Cowes liggen. Wij bellen ook voor een plek. Aan de horizon begint het aardig zwart te worden rond een uur of 3. Het anker wordt opgehaald en snel maken we dat we in de haven komen. Rond een uur of 5 is het borrelen aan boord van de Grace. Gezellig om elkaar hier tegen te komen en bij te kletsen over onze tocht tot nu toe.

Na het eten en de koffie bij ons aan boord nog een fles schippersbitter op tafel. Na ruim 2 weken nagenoeg alleen maar warm weer nu in de boot schuilend voor wind en wat regen.

Na ontbijt de wandelschoenen aan en Cowes bezoeken met de varende brug naar de overkant.




No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...