Thursday, July 28, 2022

Rare Bedoeling

 We gaan toch alvast maar een haven verder. Vanuit Duinkerken tot aan de geul van de Trapegeer tussen de banken kruizen daarna een stukje op de moter over het ondiepe gedeelte tussen de banken. Als we over het diepe deel willen kruizen zien we op de kaart een heel stuk verboden gebied. Iets met een Seafarm. Bijzonder een heel stuk zee wat juist handig is om over te varen bij onstuimig weer ( dat is het vandaag niet) We kunnen met een laatste klap op Nieuwpoort aansturen dus hoeven ons niet schuldig te maken om door verboden gebied te varen. Bij het havenkantoor van Nieuwpoort snappen we ook de zwarte vlaggen bij de belgen in het want. Dit is als protest tegen dit stuk afgesloten gebied tussen de banken.


Nu doen ze bij ons rare dingen maar hier in Belgie kunnen ze er dus ook wat van. Zeer bijzonder.

'S-morgens worden we pas om half 10 wakker. Dat is bijzonder laat. Heel wat lange dagen maken en de hoeveelheid zon heeft ons blijkbaar tot een wat langere nachtrust gebracht. We besluiten om te blijven liggen. De watersportwinkel te bezoeken, schoon schip te maken en smiddags te gaan fietsen. Een keer niet richting het strand van Nieuwpoort maar richting Middelkerke langs wat militairte barakken en natuurgebied. Uitzicht over het strand en zee en dan weer wat meer het binnenland in. Het dorp Middelkerke stelt niet zo heel veel voor. Er wordt flink gebouwd maar verder is het een langgerekt dorp langs een weg en zijn er aan beide zijde grote campings. We zijn ook zo weer terug in Nieuwpoort. We gaan nog een stuk langs de rivier eerst is het goed verhard maar al snel gaat het op in een soort van karresporen met gras er tussen. Er komen in Nieuwpoort meerdere rivierstromen bij een die uitmonden in zee. De Ijzer is de enige Belgische rivier die in zee uitmondt.

Uiteindelijk komen we bij een brug waar we naar de andere zijde kunnen. We een bijzondere naam" Rattevallebrug"


We besluiten niet de drukke weg te volgen maar via MannekesVere te fietsen. Nieuwpoort weer aanhoudend komen we nog langs een grote plas waaraan jachthavens liggen en gezeild en gesurfd wordt. Dit is een onderdeel van de Rivier de Ijzer.


Er staat inmiddels aardig wat wind. Het is een prima fietsdag. De fietstocht sluiten we af met een heerlijke pizza en een ijsje bij Oma's Ijssalon aan het sluizencomplex.




No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...