Thursday, June 20, 2024

Zijn we te ongeduldig?

We hebben al 2 weken wat problemen met opladen van de accu’s via de Dynamo. John heeft daarom een nieuwe dynamo besteld via internet en deze zal nog dezelfde week worden bezorgd bij het postkantoor in Tobemory. Dat is mooi, eigenlijk te mooi om waar te zijn. Nu is Tobemory niet de slechtste plek om te wachten op een pakketje maar dan toch. We wachten aan de mooring en gaan donderdag, vrijdag en zaterdag naar het postkantoor om te zien of ons pakketje er al is, maar helaas. Het was ook te mooi om waar te zijn. We zijn nog naar de ankerplek gegaan in Loch Sunart en weer teruggekomen als we toch wel hele lage spanning op de accu’s hebben. Dan toch maar nachtje aan de steiger in de marina en aan de stroom. We achterhalen dat het via UPS verstuurd is, jammer hoor, hopelijk weet de koerier een plaatsje op de ferry te bemachtigen. Maandagochtend toch maar contact met UPS gezocht of we het pakket anders in Oban kunnen laten bezorgen. Tobemory schijnt een probleem te zijn. Na een lang gesprek krijgen we bevestiging dat het pakket naar Oban, marina wordt gebracht. Want Tobemory is “remote area”, bijzonder want er gaan meerdere ferry’s per dag van 2 verschillende locaties naar Isle of Mull. Nou ja, wachten maar dus.

We gaan ondertussen naar de "biscuit factory" op zoek. Hier heeft de bemanning van de Ingot ons op geattendeerd. Deze biscuits, nee geen cookies, zijn zelfs in amerika te koop. We moeten flink klimmen, blijken eerst nog aan de verkeerde kant omhoog te zijn gelopen maar dan vinden we het toch echt. De fabriek is in bedrijf maar verder lijkt het gesloten. Er blijkt een huisje te staan waar alle biscuits in staan uitgestald met een "honesty box" voor betaling. We nemen de choclate met ginger biscuits mee en betalen braaf in de box.




Dinsdag ochtend krijgen we bericht dat het pakket is afgeleverd op het oorspronkelijke adres, uhh, nou gelukkig liggen we nog in Tobemory. Op naar het postkantoor, nee hoor, er is niets geleverd gisteren zoals in het bericht was aangegeven. Tja, wat nu na een belletje naar de marina in Oban is het ook daar niet afgegeven. Yep, waar is het nu……..

'smiddags nog maar eens langs het postkantoor, John naar binnen, het is er wat krap dus ik wacht buiten, na een paar minuten komt hij naar buiten met een ...... pakketje, nee, ja toch wel. De dynamo is toch in Tobemory aangekomen. Wij zijn blij. trakteren ons zelf maar op de "handmate"  Chocolade waar Tobemory naast de Whisky beroemd om is.



John wil toch gelijk aan het sleutelen en niet eerst naar Oban varen. Het gereedschap komt te voorschijn. Motorluik open. Oude Dynamo er uit nieuwe er in. mmm, klinkt simpel maar de letter E staat ergens anders op de nieuwe dan op de oude. Na het aansluiten laad de Dynamo niet bij het laten lopen van de motor. John denkt dat de letter E niet op de juiste plek staat.... Toch maar even met de hulplijn Eric in Nederland bellen voor bevestiging van wat hij denkt dat het moet zijn. John krijgt bevestiging van wat hij denkt dat het moet zijn om de juiste aansluiting te hebben. De draden worden anders bevestigd en weer wordt de motor gestart. Bij de check wordt er nu wel geladen en na een tijdje de motor laten lopen weet John het zeker. Dit is wat de Dynamo behoort te doen en dit is wat ons probleem met de accu's oplost. Nog maar een stuk chocolade en daarna een biertje als alles weer is opgeruimd. Morgen kunnen we weer onderweg.


 

1 comment:

  1. Lekker he als alles weer werkt. Je bent er toch mee bezig ook als je tussen de cookies loopt.

    ReplyDelete

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...