Saturday, June 22, 2024

Zeilend naar Oban

We gooien rond 11 uur de touwen los en gaan onderweg naar Oban. We hebben definitief besloten naar het zuiden te gaan. De outer Hybriden blijft koud en er staat steeds wel heel veel wind in de voorspellingen.



Op de sound of mull staat niet al te veel wind en we hebben hem ook nog half en later zelfs ruim zodat we zelfs de Genaker hijssen. Bij Loch Aline halen we hem er af want bij de ingang van de Sound kan wel eens veel meer wind staan dan we verwachten. Als we inderdaad bij de ingang komen zien we een boot voor ons ineens aan de wind flink helling maken. Daar staat dus inderdaad meer wind dan het dobberwindje wat we nog hebben. We dobberen naar de windlijn toe en dan moeten de zeilen ineens flink aan en komt de wind met ruim 20 knopen recht van voren. 




We zeilen aan de wind door de Eddies richting Oban, voor zo'n kort stukje gaan we geen rif meer zetten. Aan het eiland Kerrera zoeken we een plekje. Kruipen achter de buiskap weg en genieten van een dagje zeilen.

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...