Friday, June 30, 2023

Meer wind op komst

Na zoveel tijd met weinig wind is het niet vreemd dat het dan toch een keer flink gaat waaien. De voorspellingen zijn nog wat onzeker maar dat we ergens verwaaid komen te liggen daar ziet het er wel naar uit. Verder achter de scheren varen we langs om achter de Koster eilanden beschut naar Stromstad te kunnen zeilen. Af en toe tikt het log ruim 7 knopen aan. Zo zijn we er mooi snel. We zoeken een plek die ons gunstig lijkt voor als er meer wind komt morgen. We liggen iig aan hogerwal. Helemaal gunstig is het niet maar binnen ligt het zo voor het weekend al goed vol. Overwegend noren zie je hier liggen en veelal speedboten volgeladen met drank. 

We blijven een dagje liggen want de hoeveelheid wind die wordt voorspeld zien we toch niet zo zitten om verder te gaan. Smorgens valt het nog mee. John is bezig met de afstandsbediening van de stuurautomaat en gaat ook met jerrycan op de fiets Diesel halen. In de middag trekt de wind al goed aan. Thea heeft een plek gevonden dat beschreven als leuk om te bezoeken met stenen uit de ijstijd. Het is 7 km fietsen van Stromstad. We fietsen een stuk langs natuur maar ook een deel langs een heel drukke weg. Als we bij Blomsholm zijn zien we idd wat stenen in een veld dat een boot moet voorstellen. Er is een wandelpad door bos en weide. Bij een boerderij waar vroeger loonwerkers gehuisvest waren kan je koffie en een ijsje bestellen. Daarna ondernemen we de fietstocht terug maar dan tegen de wind in. We liggen pal in de wind en over de beschutting klotst het water flink. Tegen de tijd dat we gaan slapen wordt het wat rustiger anders zouden we nog zeeziek in de haven worden.

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...