Tuesday, June 27, 2023

Verder naar het Noorden drijven

We hebben de feestplaats achter ons gelaten en gaan verder naar het noorden. Vandaag is de bestemming Gulholmen “goudkust” een plaatsje op het eiland “Harmano” na geprobeerd te zeilen door buiten de scheren om te varen toch het gehele stuk op de motor gevaren. Gulholmen is het wel waard met mooie vergezichten over de scheren en het is nog steeds prachtig weer. John neemt na de wandeling over de rotsen een duik achter de boot. Het water is nog fris maar koelt goed af.
Nog ff lang genieten van de zon. een beetje brak van afgelopen nacht een rustige plek om bij te komen.

Er is wederom weinig wind voorspeld. Eerst nog heel warm maar eind van de middag zal er regen komen. We kiezen ervoor om dan maar achter de scheren langs te moteren. Prachtige afgesleten rotsen waar we tussendoor varen. Even lijkt het of we toch kunnen zeilen maar na ongeveer 45 minuten drijven en af en toe een duwtje van de wind krijgen gaan we toch weer op de motor verder. Een beetje vaarwind is ook wel weer lekker. We besluiten om te stoppen in Kungsham. Volgens de beschrijving authentiek zweeds plaatsje en de hoofdplaats van de gemeente Sotenas. Hier tegenover ligt de badplaats Smogen. Na een plekje gevonden te hebben gaan we maar eens ontdekken waar we zijn. John en Jan helpen een Noor met aanleggen want die drijfsteigers met een soort van Moorring op het eind blijft een ingewikkeld iets. 




Als we goed en wel terug zijn van het site-seeing begint het eerst zacht maar dan toch echt door te regenen. Het scheelt een jas in temperatuur met toen we aankwamen. Dan maar binnen borrelen en ook avondeten.

 

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...