Sunday, June 11, 2023

Muts, Handschoenen en 3 lagen kleding

 

We hebben de knoop doorgehakt. We gooien om 11 uur los en gaan met het tij mee om de “stortemelk” een stuk aan de wind om dan richting de noordzijde van Terschelling te sturen. De zon is erbij gekomen wat het aangenamer maakt maar wel zorgen dat je uit de wind blijft want die is fris.

Helaas draait de wind steeds meer noordoost dus we moeten aan de wind blijven waarbij we eerst nog vrezen voor een kruisrak. Boven Schiermonnikoog blijkt het wel bezeild maar wel hoog aan de wind. Er wordt nog heel even gedacht om uit te wijken naar Borkum omdat ondanks 3 lagen kleding muts en handschoenen het best koud blijft aanvoelen en dan moet de zon nog onder gaan. Echter als we afhaken dan liggen we vast in Borkum want na vandaag gaat de wind alleen maar vanuit het oosten waaien. Koken zie ik zo aan de wind met draaiingen en soms flinke vlagen niet zo zitten. Ook hebben we beide niet zoveel trek. We besluiten broodjes te eten met warme thee erbij.

Als de zon weg is lijkt de kou iets af te nemen, de bewolking is ook wat toegenomen. Smorgens als de zon opkomt voelt het weer veel kouder aan. Nog maar een kop hete thee om warm te worden. Bij de oversteek van de Weser valt de wind weg en starten we de motor. Tot aan de monding van de Elbe motorzeilen we. Ruime wind met het zonnetje erbij zeilen we de Elbe op naar Cuxhaven. Een heerlijk relaxt laatste stukje met warme koffie en ontbijt het laatste stukje van deze super koude nachtelijke tocht. Rond 13:00 uur leggen we vast aan de steiger. Moe maar toch blij dat we doorgezet hebben gisteravond.

De korte broek kan aan. De zomer is gekomen.

We hebben heerlijk geslapen en staan op met de zon er al flink bij. De temperatuur is een stuk aangenamer doordat de wind meer oost is. De korte broek kan wederom aan, heerlijk. We doen een paar boodschappen en gaan dan met het tij mee naar Brunsbuttel. We kunnen de helft zeilen tot de wind wegvalt. Laatste stuk op de motor. We kunnen gelijk de sluis in maar moeten daar dan wel een uur wachten tot alle mede watersporters ook de sluis zijn binnen gekomen. Na de sluis gaan we direct de haven van Brunsbuttel in waar uiteraard kleine bootjes los van elkaar aan de steiger liggen. We meren af langs de enige vergelijkbare boot die er ligt samen met de Ixion. Na het eten trekt de wind steeds meer aan waardoor het wat hobbelig ligt. Er zijn niet veel zeeschepen die door het kanaal gaan. We genieten van de grote zeeschepen die zo dicht langs glijden. We zien de pilots serieus kijken om de sluis in de manouvreren. Je verveelt je niet snel in Brunsbuttel. Morgen gaan we richting Rendsburg op zo’n tweederde van het kanaal.

Op de motor flink tegen de wind in maar met de zon er flink bij op weg naar Rendsburg. Tot onze verassing hangt de Pont weer onder de brug


We gaan bij " Laguna Snitzel"  eten na een tochtje op de motor en om te vieren dat we morgen al op de oostzee arriveren na een week vakantie.

Het blijft bijzonder om de grote jongens zo langs je heen te zien schuiven op het NOK.
Heel druk is het niet met zeeschepen en als we bij Holtenau aankomen dan kunnen we na een half uur wachten mee met een zeeschip.


No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...