Friday, June 23, 2023

Lekker zeilen naar Gotenburg/ Langerag

 

Gisteravond trok de wind flink aan. In Varberg deden ze ook aan woensdagavond wedstrijd met deze avond maar een stuk of 10 boten. Af en toe in de vlagen stond er 25 knopen wind. Het was een flink spektakel om de boten te zien varen met allen vol tuig.



Vanmorgen zou de wind wat afnemen daarom maar iets later weg. 10 uur gaan de touwen los. Eerst een stukje aan de wind maar na het eerste eiland kunnen we vallen en wordt de koers wat rustiger op de golven. De wind neemt steeds iets verder af. Er blijft genoeg staan zodat we tot aan Langerag kunnen blijven zeilen. Tussen de scheren is het weer wennen en goed kijken waar je naar toe moet. De speedboten raggen om ons heen. Dat hebben we al eens eerder meegemaakt. We letten er maar niet teveel op.




In de marina van Lagerag zoeken we een plekje met een groen bordje als er dan een man van Nederlandse kom af langs komt. Deze verteld dat het morgen Summer-eve is en dat alle Zweden naar de eilanden vertrekken voor een feestje. Winkels gesloten zijn morgen. Dat hebben wij weer. Willen we naar Gotenborg lijkt alles dicht te zijn. Supermarkten zijn wel open.

 

Ballonnen, Slingers en taart

Vandaag is Jan jarig. Thea heeft hun boot versierd. We verblijden ze met koffie en John weet bij de coop een taart te regelen die nog wel bevroren is. Die is voor vanavond. De fietsen halen we tevoorschijn. Na de lunch gaan we kijken of we Gotenborg kunnen vinden. Het is 8 km van de haven af, dat moet te doen zijn. Er is een fietspad, “Touristraket” dat ons in Gotenborg brengt. Vooral aan het eind voor het centrum zit een flinke klim. De stad staat behoorlijk in de steigers. Het grote plein voor de haven Lille Bomme is een grote bouwput. We struinen de stad door. Een groot aantal winkels is hier wel geopend zo ook de terrassen en de ijstent. Jan trakteert op eten in het restaurant bij de haven. Het is supergezellig en we hebben er nog steeds prachtig weer bij. 




Als we terug fietsen via een andere route met veel groen komen we door een park waar het bruist van de mensen en er is een DJ die muziek draait. Verder zit iedereen als familie/ vrienden te picknicken op de velden. Terug op de boot koffie met de inmiddels ontdooide taart.

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...