Sunday, June 25, 2023

Waar is het feestje? daar is het feestje, Waar is het feestje? hier is het feestje

 

Vandaag gaan we naar het zeilmekka van Zweden. Althans zo staat het bekend. Van onze zeiltocht in 2012 herinneren we een leuke plek met weinig reuring. 

We zeilen achter de scheren door waarbij we het laatste stukje door een smal geultje moeten gaan. 




Daar halen we de zeilen er af en gaan op de motor verder. Dat blijkt maar goed ook want het is op 1 plek niet breder dan 3 boten naast elkaar en er ligt er 1 tegen de rots aan geparkeerd. We komen er goed doorheen en zien dan Marstrand voor ons. Behoorlijk druk en met gelukkig hulp op de kant meren we aan met de boeg naar de lage steiger en een mooringlijn op de achterzijde die je moet oppikken vanaf de steiger. Hoe hadden we dat in ons eentje moeten doen? Heel blij met de hulp op de kant vinden we naast elkaar een plekje met uitzicht over de ingang van het fjord en de rotspartijen er tegenover. Er komen steeds meer bootjes binnen en sommige prakken zich er echt tussen. Het past maar voor ons is het behoorlijk wennen.




Als er van alles om ons heen ligt gaan we de benen eens strekken en lopen het eiland een stuk rond. Het is vandaag nog midzomerfeest en mensen zijn flink uitgedost en jongeren zijn uitgelaten. Tijdens het eten in de kuip wordt er op boten rond ons heen de muziek een tandje harder gezet en jongelui proberen hun eigen muziek boven de andere uit te laten horen. Een aantal bootjes zijn bommetje vol met jongelui. Het doet gezellig aan maar alle muziek tegen elkaar in vinden we wel wat veel. Als er wat afhaken en er nog 2 soorten te horen zijn is het wel weer gezellig. Koningendag in Nederland daar kan je het denk ik wel mee vergelijken en zeker als het zo’n mooie zomerse dag is als vandaag. Snachts wordt de muziek nogmaals hard gezet en wordt er aan boord 2 boten verder luid gepraat en gelachen. Rond 4 uur valt het eindelijk stil en kunnen we nog wat slapen. Met midzomer weten de zweden er wel een feestje van te bouwen.

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...