Thursday, June 8, 2023

Gribfiles, Navtex en marifoonweerberichten

 

Bij het inpakken van de boot gaan de muts en handschoenen mee. Die hebben we toch niet nodig maar het is nog zo koud als we de afgelopen weken hebben gezeild dat we ze voor de zekerheid meenemen.

We gaan onderweg naar Stavoren met een lekker windje en vallen met ons neus in de boter. Er is feest in de haven met een liveband. We krijgen daarom wel een bijzonder plekje aan de langs steiger bij de kraan. De meeste vaste ligplaatshouders zijn in de haven dit weekend. Vanuit de kuip genieten we van de muziek die niet tot heel laat in de avond door gaat.

De volgende stop is in Medemblik. Achter de kreupel in de zon uit de wind voor anker is het goed te doen. De wind is nog steeds erg koud en komt uit noordelijke richting. Eind van de middag haken Jan en Thea met de Ixion aan.

We bespreken de plannen, wat gaan we doen? Via Den Oever naar Texel en wachten op een weergaatje naar Cuxhaven of al naar Makkum en dan via Harlingen naar Vlieland. We denken eerst maar naar Texel, het weer lijkt nog wat onzeker.

De volgende ochtend; toch maar naar Makkum aan de wind en dan zien dat we volgende ochtend door de sluis komen. Het lijkt erop dat we woensdag naar Cuxhaven kunnen en dan ziet het er vervolgens ruim een week naar uit dat we niet richting het oosten komen vanwege voorspelling oostenwind. Het is nu maandag dus dan dinsdag door naar Vlieland en daar bepalen wat we gaan doen.

Vanaf Vlieland kunnen we rond 11 uur weg met het tij naar buiten. Nog een keer kijken naar de gribfiles en de weerberichten. Ze spreken elkaar een beetje tegen qua wind hoeveelheid maar allen voorspellen Noorderwind. Wordt een koud nachtje maar zou bezeild moeten zijn. We gaan ervoor...

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...