Tuesday, June 20, 2023

Oversteek Kattegat

 Er is wind lijkt het, of zou het alleen in de baai zijn. We hopen op een lekker zeiltochtje naar Grenaa. Als we de baai uitzeilen zetten we zelfs even een rif in het grootzeil. Dit belooft een prima zeiltocht te gaan worden. We zeilen eerst richting het eiland Hjelm om dan omhoog te kruizen naar het noorden. Er staan meer golven dan dat er wind is. Het rif halen we weer uit het grootzeil maar het blijft wat raar zeilen op de onrustige golven. Als we dichter naar de wal zeilen valt eerst de wind helemaal weg om dan harder terug te komen. We kiezen ervoor om toch verder naar buiten te kruizen. Hopen daar op minder golven. We zetten toch weer een rif in het zeil en dan komt eindelijk Grenaa in zicht. De wind lijkt wat af te nemen maar dan komt er toch weer een vlaag en zijn we blij met rif in het grootzeil. We zoeken na op wat hobbelig water de zeilen opgeruimd te hebben een plekje aan de steiger. Het is nog niet heel erg druk in de haven. De haven ziet er erg verlaten uit. Er staan vakantiehuisjes maar er is niet veel te beleven. John trakteert zich op een belgische wafel met vanille ijs. We waren het eigenlijk vergeten maar het is vandaag vaderdag.



Vandaag is het plan om naar het vakantie eiland Anholt te zeilen. Vanmiddag wordt er weer voorspeld dat de wind volledig weg zal vallen. De zeiltocht verloopt heerlijk met het zonnetje erbij zijn we rond de middag al op het eiland. We leggen aan met een mooring aan de achterzijde. 2e keer gaat het ringsteken wel goed met de achterlijn. Blij zijn we met de medezeilers die ons op de steiger opvangen want met hele lage steigers en geen klampen maar ringen is het een uitdaging om je boot voor zonder schade aan te leggen. Wie bedenkt dit toch.... en dan komen wij aan met niet al te veel wind, wel dwars op het aanleggen. We gaan een strandwandeling maken. Zien allerlei zeeleven wat is aangespoeld op het strand. Als we goed en wel aan boord zijn begint het te regenen. BBQ-en doen we dus maar niet vanavond.

Morgen willen we de volgende etappe over het kattegat doen naar Varberg.

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...