Wednesday, June 21, 2023

Wandelen naar de Vuurtoren

 

Na een eerste deel zeilen om de ondiepte bij Anholt moet na een uurtje toch de motor worden gestart. We hebben nog dolfijnen gespot bij de richel van de ondiepte. Er zijn wel golven maar met 6 knopen wind pal voor de wind is het alleen maar slingeren geblazen. De shippingline is niet druk en kunnen we zo oversteken. De zon is er wel bij maar het is wat dampig boven het water zodat land pas laat in zicht komt. We moeten bij het binnen varen van Varberg even wachten op uitgaande zeevaart. We varen de oude binnenhaven in om te zien of we daar een geschikte ligplaats kunnen vinden. Er zijn 2 boxen met een groen bordje. Daar kunnen we mooi in. Na het eten besluiten we nog een stuk(je) te gaan lopen. Thea heeft gelezen dat naar de vuurtoren wandelen mooi is. We trakteren ons op een ijsje en lopen dan de boulevard om het fort op. In de verte zien we de vuurtoren. Het is een prachtige avond. Het is gezellig druk overal langs het water. Er zijn vele plekjes waar je kan zwemmen. De watertemperatuur trekt ons op dit moment nog niet. Als we nog 10 minuten van de vuurtoren zijn besluiten we door te lopen. Het laatste stukje is klauteren over grote stenen om bij de vuurtoren te komen maar het lukt ons. Op de terugweg genieten we van een prachtige zonsondergang.




We blijven een dagje in Varberg. Bekijken het centrum met vele winkeltjes. Er is op woensdag markt met vele kraampjes met linnen kleding en groente en fruit. Nog wat proviand in slaan zodat we weer wat dagen vooruit kunnen. Smiddags nog een rondje door het fort. De oude ambachten en het museum zijn pas na 1 juli open.





No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...