Thursday, June 29, 2023

Verder naar het noorden op de motor

 Door het sotenkanaal en de Hamburgsund die echt prachtig is. De rotsen waar we tussen door laveren geven het gevoel dat we door de Gorges in Marokko varen. Diverse kleuren en vormen dan weer rond afgesleten en oranje van kleur dan weer grauw en gehoekt. Begroeid en onbegroeide rotsformatie en de diepgang gaat van 20 meter naar 5 en dan weer naar ruim 30 meter. 



We stoppen in Fjalbacka waar we een plekje zoeken aan een steiger met een moorringboei achter de boot. Deze komt bij ons naast de boot om voldoende te werken. Ook hier zien we stickers met reserveringsnummers erop. We blijven dit heel bijzonder vinden. Als zeiler weet je niet wat de wind met je doet en zeker op zee wil je niet afhankelijk van welke reservering zijn. Tot nu toe lukt het ons om toch steeds weer plek te vinden. We weigeren ook om aan dit soort mallotigheid mee te werken.



In dit gebied zitten heel veel anker mogelijkheden. We krijgen een heel zonnige dag met wederom weinig wind. Onder Grebbestad zoeken we een ankerbaai op die heel beschut ligt. Vannacht gaat het namelijk wel wat waaien. Er vertrekken een aantal boten zodat we echt een goed plekje voor ons anker kunnen uitzoeken. John blaast de Sup en later ook nog de rubberboot. Het is een heerlijk rustige plek. We kunnen heerlijk relaxen.

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...