Saturday, May 25, 2024

Na regen komt zonneschijn

 

We zijn nog 2 dagen in de marina van Thynemouth gebleven. Ondanks de regen een supermarkt opgezocht voor proviand en wat lekkers bij de koffie. Dan ook maar een was gedraaid dan is dat ook weer opgeruimd. Als de volgende dag geen wind wel drizzle is voorspeld nemen we de fiets naar Thynemouth. Leuke route langs de Thyne helemaal naar de ingang waar een ruine van een klooster staat.





Dan wordt er toch wat wind en zon voorspeld. We betalen de overnachtingen en gaan om 10uur door de sluis. Deze staat nu vol met schuim bij het spuien. Het is rustig op de Thyne, geen grote schepen om rekening mee te houden. Buiten blijkt er toch wat wind te staan en zetten we de genaker om wat meer voortgang te hebben. Amble gaan we proberen te halen daar moet je met voldoende water naar binnen. De rivier is breed maar de geul waar voldoende water staat is heel smal. Na een mooie zeiltocht zijn we inderdaad op tijd en bergen de zeilen om op de motor de rivier op te varen. Best spannend zo’n bijzonder ingang. Advies is om dicht onder de zuidoever te blijven. Bij de ingang van de marina zit een drempel daar staat nu ook voor ons ruim water. We zoeken een plekje aan een steiger waarna we de havenmeester opzoeken. We moeten een flink bedrag afrekenen voor 1 nacht. En dan is de marina, oke er zitten vingersteigers, maar echt een gastheer of een bijzonder sanitair is er niet. Na een kuipborrel, ja dat kan want de zon doet nog steeds zijn best gaan we het plaatsje Amble bekijken. Dit ligt in de mooie natuur van de meanderende rivier en is verder een typisch klein engels dorpje. Er is een kleine winkelstraat en wat strandtentjes die nu niet allemaal open zijn. De buurman nodigt ons nog uit in de Yachtclub maar we zijn eigenlijk wel moe en morgen willen we om 7 uur weg richting Eyemouth dus we slaan over.



No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...