Thursday, May 16, 2024

Klaar om onder weg te gaan

 

De laatste was gedraaid. Huis opgeruimd en proviand aan boord gebracht. We zijn klaar voor vertrek.

In de verwachtingen zit nog weinig wind daarom eerst maar een dagje relaxen in de kuip na alles in gereed is gebracht. We liggen wel wat lager op de waterlijn.



We gaan eerst een paar dagen IJsselmeer bezeilen en dan lijkt het erop dat we maandag bij Den Helder naar buiten kunnen om naar Engeland over te steken. Op het Ijselmeer is het druk met de jeugdwedstrijden bij Workum. 




In Hindeloopen vangen we de waddentocht zeilers van de Houtrib op en toosten mee met de steiger borrel. De zon schijnt flink maar de wind is nog behoorlijk fris. De bemanning van de aquavit en de Ixion komen s ’avonds nog een kop koffie halen om ons uit te zwaaien.

Zondagochtend op tijd weg om rond 12:00 uur door de sluis bij Den Oever te gaan richting Den Helder. De sluiswachter maakt het nog even ingewikkeld om alleen het kleine deel van de sluis te willen gebruiken. Maar het gaat gelukkig allemaal goed. We kunnen het zoute water op.

In Den Helder is het niet druk, de havenmeester vangt ons op bij de langs steiger voor de overnachting. John komt in gesprek met een medezeiler die een vreemde lucht in de boot heeft hangen. John verdenkt de accu en loopt met hem mee om te bekijken wat er aan de hand is. De accu blijkt flink warm. John helpt de man deze te ontkoppelen. De man is super blij met de hulp. Als we terugkomen staat er als bedankje voor het advies en de hulp een sixpack in de kuip.

De weersvoorspelling ziet er nog goed uit alleen worden er wel wat buien voorspeld. Wat gaan die precies doen. 2 nachten doorhalen blijft toch een beetje spannend. Eerst maar een goede nachtrust dan bekijken we morgenochtend nogmaals de voorspellingen en besluiten dan of we gaan of nog een dagje wachten om naar Engeland over te steken.

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...