Wednesday, August 23, 2023

De statistieken

We zijn 11 weken onderweg geweest van 1 juni tot 20 augustus 2023. Tot de laatste week samen met de Jan en Thea van de Ixion. 


1700 mijl gevaren

168 mijl was de langste afstand tussen Vlieland en Cuxhaven
3 keer een nacht gezeild allen tussen Nederland en Cuxhaven en terug
53 plaatsen bezocht
4 Landen; Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen
270 Liter Diesel getankt
9 eilanden; Vlieland,Als, Fyn, Samso, Anholt, Harmano, (anker) Otteron, (anker) Jomfrauland, Aero
4 keer feest, Midsomer,Stavern,Strandby,Kolding

In Noorwegen vonden we een prachtige ankerplek waar we wel door een heel nauwe ingang bij konden komen. Dit behulp van een pilot die goed aangaf wat de diepgang en ruimte van de ankerplek aangaf.
Achter de  scheren aan de westkust van Zweden zeilen is ook een bijzondere ervaring. De Hamburgsund vonden we erg mooi om doorheen te varen.

Kosten voor overnachting waren heel divers waarbij Vlieland wel de duurste overnachting was. Skagen zat er net onder.
Noorwegen was het goedkoopst. Daar konden we niet betalen omdat er een app systeem was waar alleen de Noren gebruik van kunnen maken. In Zweden zijn ze ook met zo iets bezig maar daar staan nog steeds wel automaten waar je het havengeld kan betalen. In Denemarken betaal je ook overwegend bij een automaat. In maar 8 havens kwam een havenmeester actief langs zover we hebben gezien. 

We hebben vooral vanaf half juli een paar keer langer dan 2 dagen op een plek gelegen vanwege het weer. Of wel veel wind of wel heel veel regen.

Volgend jaar proberen we weer een mooi verslag te maken van onze zeilreis. 








No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...