Saturday, August 12, 2023

Terug naar de Elbe

De dag start grijs maar prima weer om het NOK naar Brunsbuttel te varen. Het is ongeveer 6 uur vanaf Rendsburg. Af en toe komen er zeeschepen voorbij maar echt druk is het niet. We lijken met maar een paar pleziervaartboten onderweg te zijn. De zon komt er na de middag dan toch bij en langzaam pellen we zeiljas en fleece af om in de korte broek aan te leggen in Brunsbuttel. De haven is nagenoeg leeg op een paar kleine bootjes die ruim langs de kant hebben aangelegd. Er is kermis in Brunsbuttel dus echt stil is het er niet. We parkeren de boot tegen de achterzijde aan, aan een mooringbal. Zo hoeven we morgen met niemand rekening te houden of aan de kant als iemand eerder weg wil. Het is inmiddels behoorlijk warm en zo uit de wind is het genieten van het zomerse weer.



s'avonds lopen we een rondje over de Kermis. Er is vooral veel zoet en worsten tentjes en daarnaast nog iets voor kids, botsauto's en zoals je op de foto ziet een arm met daaraan aan weerszijde 4 stoeltjes wat flink over de kop gaat en vooral s'avonds gillende mensen rond zwaait. Om 22:00 uur wordt het stil en stopt de kermis. De haven is dan inmiddels al best weer vol gelopen met boten zowel vanuit het kanaal als vanuit de Elbe.

Zaterdagochtend vertrekken al heel wat boten richting de sluis om naar Hamburg te varen en een aantal vaart het Kanaal op. Wij vertrekken rond 11 uur richting sluis. Wat te vroeg voor het tij maar in de middag worden weer buien voorspeld en dan willen we eigenlijk wel door de sluis zijn. Daarnaast is onze ervaring dat de sluis ook wel even duurt voor je erdoor bent. Dit zorgt er ook nog eens voor dat het lekker rustig is in de sluis en we heel relaxed erdoor komen.

Na de sluis nog een broodje eten en dan moet het zeilpak toch echt aan want de eerste bui kondigt zich aan. Er is heel weinig wind dus we varen op de motor naar Cuxhaven. We zoeken een plekje aan de steiger het is even droog tot we liggen dan volgt er nog een fikse bui.  Het weer wordt nogmaals bekeken en het ziet er naar uit dat we morgen richting Vlieland kunnen vertrekken. We strekken nog even de benen en kopen nog wat verse zaken bij de supermarkt. Dat scheelt morgenochtend weer.


No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...