Monday, August 7, 2023

Terug naar het NOK

Vanuit Soby zeilen via de noordzijde van Aero naar de Kielerbocht. Thea had via zeilnoord vernomen dat je in Strande ook prima ligt en diegene het zelfs leuker als Laboe vindt liggen. Tja we zijn er nooit geweest dus spreken af dat we daar gaan kijken. Voorbij het eiland valt 2 keer de wind volledig weg dus kort de motor gestart als rond de middag de wind weer aantrekt en de ingang naar de kielerbocht bezeild is. We vorderen ineens snel zodat we ineens tussen de trainende wedstrijdboten zitten en de zeeschepen in de gaten gehouden moeten worden. We tuigen af voor Strande. De haven ziet er niet zo heel groot uit. Er zijn toch nog voldoende plekken om te gaan liggen. Als we na het eten nog een ijsje willen is er 1 tentje waar we nog net een ijsje kunnen kopen dan gaat het loket dicht. Er is een groene boulevard met een breed strand maar dat is het dan ook eigenlijk wel. We zijn het niet mee eens dat dit een betere haven is dan Laboe. Daar is meer reuring en ook meer opties om een hapje te eten zou je dat willen. Tevens zit in Laboe indien nodig een goede supermarkt die zien we hier ook niet. Deze hebben we nu niet nodig omdat we in Soby al hebben ingekocht.

We zien nog een bijzonder bordje op het havenkantoor: op 13 november 1872 stond het water hier blijkbaar zo hoog dat de haven volledig onder water stond.



Voor maandag is er veel wind in de voorspelling. Om 8 uur gooien we los om naar de sluis te varen. Vanaf Strande is dit een klein uurtje. Vervolgens moeten we nog een uur draaien en zijn er vele bijgekomen. We mogen mee met 3 zeeschepen maar iedereen is weer bang om niet in de sluis te kunnen terwijl er plek zat is dus het geeft weer enige stress. Dit keer leggen we langszij een andere zeilboot, hoeven we niet op de lage steiger te springen en hebben we ook gelijk hulp bij het aanleggen. Wel oppassen met gestressde medevaarders die capriolen uithalen om een plekje in de sluis te bemachtigen. Iedereen past er prima in dus er is onnodig stress gedrag. Vol gas vaart iedereen vervolgens het kanaal op want ja, iedereen stopt in Rendsburg lijkt het.

We vinden een box in Rendsburg halverwege de middag. S’avonds willen we eten bij het restaurant waar we ook op de heenweg zijn geweest. Deze is echter gesloten i.v.m. vakantie. Terug naar de stad, het is zondagavond en het is uitgestorven in het centrum. Veel is dicht zo komen we bij de chinees uit. Dit blijkt toch een goede keuze met een buffet en wok. Het smaakt ons heerlijk.

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...