Friday, August 4, 2023

Afscheid en Weerzien

De Ixion vaart een stukje terug naar Middelfart waar een MG-Event is wat ook een hobby is van Jan. MG bestaat 100 jaar en tja ze zijn er nu zo dichtbij dat kunnen ze niet laten gaan. We geven ze groot gelijk. Wij blijven een dagje in Assens want er is alleen maar regen voorspeld en geen wind. Kunnen we mooi wat klusjes aan boord doen. We zoeken wel een andere box waar we beter inpassen want soms komen er boten binnen die we als kamikaze bestempelen. Altijd blij als het weer goed is gegaan en we geen schade hebben. Omdat we zover uitstaken was dit best een risico. We liggen nu in een veel te brede box maar binnen de palen en hopelijk minder risico.


Wij varen de volgende dag weer een stukje zuidelijker naar Faaborg. Het zou mooi weer moeten zijn met gunstige wind. De dag begint echter mistig en zonder wind. We besluiten toch maar te gaan. Als we om de ondiepte heen zijn trekt de mist op maar de wind blijft nog weg. Op de motor dan maar. Halverwege kunnen we dan toch gaan zeilen, wel weer een kruisrak achter het eiland langs net bezeild richting de geul naar Faaborg. We weten een plekje te vinden in de oude haven in een box. S’avonds speelt er een bandje in de regen met gezellige muziek op de kant. Tussen de buien door gaan we toch nog ff kijken bij ze. Dit is gezellig zo, jammer van de regen zeker ook voor het bandje. Er staan maar een handje vol toeschouwers.




In Faaborg blijven we een dagje liggen vanwege de regenvoorspelling. Smorgens is het nog droog en maken we nog een rondje buitenom het plaatsje en terug via het stadje. Faaborg is een gezellig dorp/ stad met Deense uitstraling van vakwerkhuisjes met stokrozen. De regen blijft uit en smiddags als de zon flink doorbreekt wordt het zelfs een prachtig warme zomerse dag. John doet wat controle werk op de motor zoals olie en filters. Over een aantal dagen het NOK door en dat is dan best weer een stuk op de motor. De weersvoorspelling klopte wederom niet maar nu in positieve zin. Fikse stapel wolken maar we houden het droog, het is zelfs zomers warm.




Jan en Thea komen onze kant weer op. We spreken af om in Soby op het eiland Aero elkaar weer te treffen. Wij zeilen op de fok, er staat voldoende wind, op ons gemak, het is maar 13 mijl met een ruime boog naar ons doel. Af en toe trekt de wind flink aan. In de haven van Soby zitten er geen bordjes dus we kunnen geen plekje vasthouden voor Jan en Thea maar er is plek zat. Zij komen een uur na ons binnen en kunnen nog naast ons in de box liggen. Er blijkt een hele nieuwe grote supermarkt op de haven te zitten dus kunnen we mooi dichtbij wat eten voor komende dagen halen.
We willen terug naar de Kielerbocht en weten nog niet hoe laat het wordt als we daarna ook het NOK weer opvaren naar Rendsburg.

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...