Thursday, August 10, 2023

Storm Hans, spelletje met het weer zijn we zat


De eigenaar van de box komt overmorgen terug zien we als we terug komen van ons etentje bij de Chinees. Dat hebben wij weer. Er komt flinke storm aan morgen (maandag) en ook dinsdag zal de wind nog flink doorstaan. Hebben wij weer. Inmiddels is de haven ook flink volgelopen, Men ligt met 3 dik en zelfs tussen de palen in is het dicht gebouwd. Hoe gaan we dat dinsdag doen. Je merkt dat Nederlanders stress krijgen om terug naar Nederland te komen. Wij hebben op zich geen druk van werk of school maar dan toch. Eigenlijk willen we wel 20 augustus uiterlijk terug zijn. De tijd begint dus ook bij ons wel mee te spelen. We bespreken opties, boot laten liggen met de trein naar huis, auto huren of iemand over laten komen die samen met John de boot terug zeilt met ietsje meer wind en Monique al dan niet mee. We polsen in ieder geval een zeilvriend of hij mogelijkheid heeft en of hij mee wil zeilen vanuit Duitsland. De stemming aan boord wordt er niet heel erg beter op. Weerberichten wijzigen onderhand per uur en 1 dag wind mondt uit in een storm met daarna nog 2 dagen fikse wind.

Vandaag dinsdag blijken toch al wat boten te vertrekken dan wel richting Brunsbuttel dan wel richting Kiel. Wij zijn er blij mee want zo kunnen we in de ochtend als de wind zich wat rustig houdt snel in een lege box gaan liggen. De havenmeesterin heeft nog contact gehad met de eigenaar van de ligplaats en die komt idd echt terug. We krijgen hulp van Jan en Thea en van de bemanning van de boot waar we naast gaan liggen. Dat maakt het wel even makkelijker. Een kop koffie en dan kunnen we verder gaan bedenken wat we komende dagen gaan doen.


In overleg met Jan en Thea besluiten we ieder ons eigen plan te trekken. Jan en Thea huren een auto om naar Nederland voor een paar dagen te gaan. Wij blijven aan boord en hopen op een weergaatje komende dagen. John heeft ook ontdekt dat er een film draait die hij wel wil zien. We gaan deze op woensdag bekijken. De film draait in de Schauburg van Rendsburg, een filmhuis. Knus en het blijkt een leuke film te zijn. Wel een zit van 3 uur maar die is ongemerkt zo voorbij. 

Donderdag blijven we ook nog in Rendsburg omdat op de Elbe de wind nog wel doorstaat uit zuidwest en de grote groep Nederlanders inmiddels al op weg is en wij daar niet in mee willen stressen. Rendsburg is inmiddels weer op de normale bezetting die we kennen van eerdere bezoeken. Er komen boten en er vertrekken er weer wat. In ieder geval weer genoeg plek. Wij slaan wat boodschappen in voor de komende dagen en hopen van het weekend richting Nederland te kunnen gaan.


No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...