Friday, August 2, 2024

Terug naar Nederland

Het wordt warm zomer weer met wel weer heel weinig wind en ook nog eens pal tegen. We vertrekken na ontbijt op weg naar Nieuwpoort. Dit is maar 15 mijl en dat redden we zo prima met de stroom mee. We kunnen vandaag wel alles zeilen

Met de lunch liggen we dan ook al op een plekje in de haven. We halen de fietsen te voorschijn om een ijsje te halen bij oma's ijssalon. Daarna fietsen we nog een stuk langs de ijzer om bij een plas op een bankje in de schaduw te kijken naar de jeugd die zeilles krijgt in allerlei bootjes, optimisten, 420 etc.

Morgen willen we een dagje blijven liggen om te fietsen en naar het strand te gaan. Er wordt de komende dagen weinig wind voorspeld maar wel pal tegen en we hebben nog steeds geen haast.
Als we smorgens ontbijten en nog even naar het weerbericht kijken zien we dat morgen toch wel onweer op de voorspelling staat en we vinden het nu al erg warm. We besluiten om toch maar de zee op te gaan. aan de ene kant voor verkoeling en om alvast een stukje richting Nederland te varen. Dan zien we daar wel weer verder. Even langs de havenmeester om ons af te melden. We krijgen onze betaalde 2e nacht terug. Dan gaan we op weg. 



Tot Oostende op de motor. Dan komt er onverwacht toch wat wind. Zeebrugge is nagenoeg bezeild. Wel beginnen we al wat stroom tegen te krijgen. We zeilen heerlijk met een windje 11 knopen relaxed naar Zeebrugge. Voor de ingang de zeilen weg en dan naar binnen. Port Control reageert niet. We zien de lichten op groen staan dus naar binnen. Bij de marina hebben ze nieuwe steigers en een extra kom gemaakt. Er ruimte zat. We doen nog een drankje in de kuip. 

En dan gaan we toch al terug naar Nederland, wel 13 mijl naar Breskens. Mooi voor het geval de onweer toch echt overkomt in de middag. Na ontbijt gooien we los. Nu krijgen we netjes toestemming van Port Control om uit te varen. We kruizen tot de ruimte tussen de dijk en de geul te smal wordt. Met de stroom mee is het een prima tochtje. In de marina is het heel rustig. Na de lunch gaan we nog even naar de supermarkt voor noodzakelijk proviand. Nog geen idee wat we verder gaan doen.

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...