Thursday, August 4, 2022

Feitjes op een rijtje

Weinig regen en veel zon heeft deze vakantie ons gebracht. Heel wisselende hoeveelheden wind uit alle richtingen. Omdat er geen plan was en er elke ochtend of soms de avond ervoor bedacht werd waar we ons heen zouden laten waaien is de vakantie extra relaxed geweest.

Een aantal feitjes die we altijd leuk vinden om te noteren na terugkomst.

- Aantal mijlen gevaren 792

- Aantal Motor uren 65

- Aantal keren sluis gepasseerd 13 waarvan 4 keer om in de haven van Eastbourne te komen

- 2 nachten aan een Mooring overnacht in Newton Creek, The Solent

- 19 plaatsen bezocht

- 3 landen, Belgie, Engeland en Frankrijk

Duurste haven was Eastbourne waar we 54 pond per nacht moesten afrekenen. Over het geheel deed Engeland als dure havens zijn naam weer eer aan. Overal was er een minimale verdubbeling t.o.v. 3 jaar geleden dat we daar zijn geweest. Dit niet omdat we een metertje meer hebben, maar omdat per meter deze verdubbeling er al in zit.

Inklaren en uitklaren moesten we in Engeland. Achteraf was bellen en daarna formulieren regelen de meest efficiente volgorde. 

Reserveren lijkt het motto. Hier hebben we niet aan mee gedaan. We zijn niet met een Caravan onderweg. Soms zit de wind en het tij mee en soms ook niet. Met een Zeilboot kan je niet exact plannen waar en wanneer je aankomt. 


Voor dit jaar zit het verslag er weer op. We gaan nog genieten van een mooi najaar.

Volgend jaar gaan we jullie weer mee nemen op onze zeilavonturen.

    

No comments:

Post a Comment

De statistieken van deze reis

* Route tegen de klok in gevaren * 1880 mijl gevaren * 404 Liter Diesel getankt * 2 nachtelijke overtochten: nederland--> Engeland en Wal...